Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Sörkifli

Print Friendly and PDF




Hozzávalók:

50dkg liszt
5dkg élesztő
3dl tej
1dl olaj
1tk só
1tk cukor
10dkg olvasztott vaj
1db tojás
sajt

Az élesztőt felfuttatjuk a fele tejben cukorral,majd összedolgozzuk a liszttel,a maradék tejjel, az olajjal és a sóval. Kb. 30percig kelesztjük. A tésztát elfelezzük,és az egyik felét kerekre nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vaj felével és megszórjuk egy kis sajttal. Cikkekre vágjuk és egyenként kívülről befelé haladva feltekerjük a cikkeket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,majd lekenjük tojással és megszórjuk sajttal.  A tészta másik felével is így járunk el,de ennek a tetejére én köménymagot raktam. 200C-os sütőben pirosra sütjük.










Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése