Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Rozskenyér

Print Friendly and PDF


Végre sikerült! Nagyon sok receptet próbáltam ki,de semelyik sem volt olyan amilyet én szerettem volna. Így a jól bevált receptemmel kezdtem kísérletezgetni és megszületett ez a nagyon finom rozskenyér :)  Most már csak ilyet sütök. Több nap múlva is puha marad.

Hozzávalók:



25dkg kenyérliszt
15dkg fehér rozsliszt
10dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
3dl langyos víz
2ek. olaj
1ek. só
2,5dkg élesztő
köménymag
1ek burgonyapehely (elhagyható)
1kk. cukor  (nem xilit)



Ezt mind egy tálba beleöntjük és dagasztjuk. kb 1órát kelesztjük langyos helyen,majd formázzuk. Sütőpapírral bélelt formába tesszük,bevágjuk a tetejét és még ½ órát kelesztjük.Én most már gyümölcskenyér formában sütöm. Sütés előtt lekenjük vízzel.  170-180C-on  30-35perc alatt készre sütjük.  Rácsra téve és konyharuhával letakarva kihűtjük.





Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése