Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Pulykapörkölt
Hozzávalók:
60dkg pulykamell
olaj
1-2 fej vöröshagyma
pirospaprika
só,bors,köménymag
1 kicsi doboz sűrített paradicsom
1-1db paprika és paradicsom
Nokihoz:
50dkg liszt
2db tojás
só
víz
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk,rászórjuk a pirospaprikát,elkeverjük majd felöntjük egy kicsi vízzel. Zsírjára pirítjuk,majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük egy pici vízzel. A paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk és a húshoz adjuk,majd fűszerezzük. Készre főzzük és a végén beletesszük a paradicsompürét majd átforraljuk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat és sót. Öntünk hozzá egy kevés hideg vizet és elkeverjük. Annyi vizet öntünk bele amíg nem kapunk egy lágy tésztát. A tésztát nem nagyon kell kikeverni,csak lazán keverjük össze. Nokedliszaggatóval szaggassuk a vízbe. Annyi ideig forraljuk,amíg a tészta feljön a víz tetejére. Szűrővel kiszedjük és lecsepegtetjük. Meleg olajjal elkeverjük,hogy a tészta ne ragadjon össze.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése