Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Egyszerű almás sütemény
Hozzávalók:
Piskótához:
18ek liszt (én Graham lisztet használtam)
13ek cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj
1/2kg alma
fahéj
A piskótához a vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk,majd pici fahéjjal összekeverjük és óvatosan a piskótába forgatjuk. 3-as fokozaton készre sütjük kb .35-40 perc
Ha megsült a piskóta még melegen lekenjük a tetejét lekvárral és megszórjuk darált mandulával vagy dióval. Vanília pudinggal vagy sodóval tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése