Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Kenyérlángos (langalló,pompos)

Print Friendly and PDF
Kenyérlángos

Kenyérlángos

Hozzávalók:
3db közepes méretű főtt krumpli
50dkg liszt
3dl tej
3dkg élesztő
só,cukor
kb. 2 nagy doboz tejföl
fokhagyma
bacon
sajt

Tejben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk,a krumplit összetörjük pépesre. A lisztbe belekeverjük a felfuttatott élesztőt,a krumplit,a sót és közepesen lágy tésztává gyúrjuk. Fél óra kelesztés után kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe és a tésztára kenjük. Megszórjuk apróra vágott baconnel és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb.40perc alatt megsütjük. Nagyon finom és laktató ételt kapunk.
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése