Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Puncsos szelet - Tojás és tej nélküli piskóta

Print Friendly and PDF
Puncsos szelet

Puncsos szelet

Hozzávalók: 


piskótához: 

30dkg liszt
3dl víz
15dkg Xilit vagy gyümölcscukor
5ek. keserű kakaó
1cs vaníliás cukor
7ek étolaj
3ek almaecet 5%
1cs sütőpor
1kk szódabikarbóna
citromhéj

Krém:
2csom puncspuding (főzős)
1 l tej
6ek. Xilit vagy gyümölcscukor
rum aroma

Máz:
10dkg margarin
1 tábla étcsoki
2ek kakaópor
5ek. tej
ízlés szerint cukor

A cukrot összekeverem a kakaóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Ezután hozzáöntöm az olajat, az ecetet, a vizet és jól elkeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával. Utána beleöntöm a lisztbe a folyékony keveréket és összekeverem. A tortaforma alját kivajazzuk és beleöntjük a tésztát. Közép meleg sütőben készre sütjük. 180C-on kb. 30percig sütjük. A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük, beletesszük a rumaromát és kihűtjük. A tésztát kettévágjuk, a pudingot rákenjük és rátesszük a másik lapot. A mázhoz a hozzávalókat vízgőz felett megolvasztjuk ,langyosra hűtjük és a piskóta tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni,majd felvágjuk.

Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése