Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Sárgabab főzelék fasírttal

Print Friendly and PDF


Hozzávalók:
Fasírthoz:
50dkg darált hús
1db zsemle
2-3 gerezd fokhagyma
1db tojás
só,bors pirospaprika
petrezselyem

Főzelékhez:
1cs mirelit sárgabab
1-2 gerezd fokhagyma
olaj
liszt
pirospaprika
só,vegeta
petrezselyem
1-2dl tejföl

A zsemlét beáztatjuk vízbe. A húst összekeverjük a többi hozzávalókkal és beletesszük a zsemlét. Jól összekeverjük,formázzuk,zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük.A babot vegetás vízben megfőzzük,ha kész rántást készítünk. Olajban megpirítjuk a fokhagymát aztán a lisztet rátesszük,pirítjuk. Rátesszük a petrezselymet és a pirospaprikát,öntünk rá egy kevés hideg vizet,gyorsan elkeverjük és a babhoz adjuk,majd belerakjuk a tejfölt és jól kiforraljuk.
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése