Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Egyszerű gyúrt tészta

Az átszitált lisztet nyújtótábla közepére tesszük. A közepére mélyedést készítünk,amelybe beleöntjük a felütött tojásokat. A sárgáját összekeverjük a fehérjével. Összedolgozzuk a lisztet a tojással,és közben annyi vizet öntünk ,hogy a tészta középkeménységű legyen. Simára dolgozzuk. A tészta akkor jó ha se nem túl puha,se nem túl kemény. A kidolgozott tésztából cipókat alakítunk ki. Felületüket vékonyan bekenjük zsírral, majd konyharuhával letakarva pihentetjük. A kb 20 percig pihentetett cipókról letöröljük a zsírt,ezután kinyújtjuk a tésztát. Hajszálvékonyra sodorjuk a tésztát,ezután a lisztet leseperjük a tésztáról. A tésztát konyharuhára fektetjük és szikkasztjuk. A tészta akkor darabolható,ha felülete már nem tapad,de még hajlítható.A tésztát ezután feldaraboljuk.
Készíthető belőle: Diód metélt, mákos metélt, túrós metélt,sajtos metélt, ízes metélt, káposztás kocka,túrós csusza, ízes derelye.
Fél kg liszthez 2db tojást számolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése