Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Almás pite máshogyan

Print Friendly and PDF


Nagyon egyszerű és gyors ez a sütemény....ja és persze nagyon finom. Lehet variálni más gyümölccsel is. Én már készítettem őszibarackkal és szilvával is.

Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg ráma margarin
20dkg porcukor
1db tojás
1dl tej
1ek. tejföl
1cs sütőpor

citromhéj
fahéj
sárgabarack lekvár
gyümölcs
1db tojássárgája

A lisztet a sütőport elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a cukrot,a tojást, a tejet, a tejfölt, a citromhéjat és egy csipet fahéjat. Ezt jól összegyúrjuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk,kiszedjük a csumáját és cikkekre vágjuk. Egy kis fahéjjal összekeverjük az almát. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk és  kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük lekvárral és rárakjuk szépen az almákat. A maradék tésztából rácsot készítünk és rátesszük az almára. Lekenjük tojássárgájával és közép meleg sütőben 3.fokozaton 20-25 percig sütjük.
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése