Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Zabpalacsinta joghurttal és gyümölccsel (tojássárgája nélkül)

Print Friendly and PDF



Nagyon szeretjük ezt a palacsintát,azért is jó mert nincs benne tojássárgája és zsírszegény.

Hozzávalók:

20db zabpehely vagy zabkorpa
2db tojásfehérje
1dl tej
1dl víz
1ek olivaolaj
pici só
3ek cukor
gyümölcsök
1dob natúr joghurt
1ek eper lekvár(lehet másmilyen is)

A zabpelyhet ledaráljuk,a tojásfehérjét habbá verjük. A zabot összekeverjük, a cukorral, a sóval, hozzáadjuk a tejet,vizet,olívaolajat és a végén belekeverjük a tojáshabot. A palacsinta sütőt melegítjük(nem kell rá zsiradék) és evőkanállal kevés tésztát rakunk rá,és kis kerek formát alakítunk ki. Én egyszerre 3db palacsintát sütöttem. A gyümölcsöket apró kockákra vágjuk. A joghurtba belekeverjük a lekvárt. Palacsintára rátesszük a gyümölcsöt és meglocsoljuk a joghurttal még egy palacsinta.....így rétegezzük ameddig szeretnénk.
Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése