Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Gyümölcsleves

Print Friendly and PDF





Ahogy elkezd melegedni az idő,egyre gyakrabban készül gyümölcsleves. Most meggyes-almás leves készült.

Hozzávalók:    5l-es lábashoz

1üveg magozott meggybefőtt (ha van akkor 1/2kg friss meggy)
2-3db alma
gyümölcscukor ízlés szerint
1/2citrom leve és egy kis darab citromhéj
fahéj
szegfűszeg

1dl tejföl
2ek liszt

A tejföl és a liszt kivételével  mindent a lábosba rakunk,majd felöntjük vízzel,és felforraljuk. Mikor felforrt levesszük takarékra,és a tejfölben elkeverjük a lisztet,majd levest adagolunk a tejfölhöz,hogy az is meleg legyen,majd beleöntjük az egészet a levesbe. Forralunk rajta egyet és kész is. melegen,langyosan és hidegen is fogyasztható.


Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése