Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Darált hússal töltött cukkini
Hozzávalók:
2db cukkini
40dkg darált hús
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2fej paradicsom
pirospaprika
só,bors
petrezselyem,bazsalikom
sajt
A cukkiniket megmossuk,félbevágjuk,és kikaparjuk a magot. Egy kicsit jobban kivájjuk a cukkinit,és félretesszük a darabokat. Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát,majd rátesszük a darált húst és pirítjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük,és lehúzzuk a héját,majd összevágjuk apróra húsát. Rátesszük a darált húsra a kivájt cukkini darabokat,a pirospaprikát,a paradicsomot,az apróra vágott petrezselymet,a bazsalikomot,majd sózzuk és borsozzuk. Összeforraljuk az ízeket,majd belekanalazzuk a cukkinibe és sajtot reszelünk rá. Forró sütőben készre sütjük. Tejföllel kínáljuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hát ennek kellett egy kis idő a sütőben mig megsült.És legközelebb nem teszek bele pirospaprikát ,mert kifolyt a zsír és a pirospaprika megégett a tepsialjában.Tettem a tetejére füstölt bacon szalonnát és ettől mégfinomabb lett,és amikor ez rápirult utánna tettem rá a reszelt sajtot.Finom lett.
VálaszTörlés