Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Őszibarackleves

Print Friendly and PDF


kb. 2kg őszibarack
2dl tejföl
2ek. liszt
pici só
ízlés szerint cukor
1/2 citrom leve
fahéj
szegfűszeg

A barackot megpucoljuk és kiszedjük a magját. A felét nagyobb darabokra összevágjuk , a lábasba tesszük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a sót,cukrot,citromlevet,fahéjat,szegfűszeget és felforraljuk.
A tejfölben elkeverjük a lisztet és a leveshez adjuk,majd kiforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és botmixerrel turmixoljuk. A barack másik felét apró darabokra vágjuk és a levesbe tesszük. Lehűtve kínáljuk,esetleg tejszínhabbal.




Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése