Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Méteres lekváros piskóta
Az elkészítése ugyan az mint a méteres kalácsnak,csak krém helyett lekvárt kenünk bele.
Hozzávalók: 1db formába
2db tojás
10dkg cukor
10dkg liszt
1/2cs sütőpor
2ek víz
A tojások fehérjét a cukor felével habosra keverjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral kikeverjük,majd kanalanként hozzáadjuk a vizet és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a habot. Kivajazott és lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben 170C-on 20-30percig sütjük. Tűpróba!! Ezt megismételjük még egyszer,vagy ha valakinek két formája van,akkor kikeverheti egybe (duplán vesszük a fenti mennyiséget) és aztán elfelezi. Ha kihűlt a piskóta, szeletekre vágjuk és felváltva kenjük meg eper és baracklekvárral. 1/2 órát állni hagyjuk,majd szeleteljük. Porcukorral megszórjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése