Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Szilvás piskóta

Print Friendly and PDF






Hozzávalók:

Piskótához:
18ek liszt
13ek gyümölcs cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj

1/2kg szilva
fahéj

 A piskótához a vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
Tepsit kivajazunk alul és beleöntjük a tésztát.A szilvát apró kockákra vágjuk, és egy kiskanál fahéjjal összekeverjük. A tésztába beledobáljuk a szilvát, és előmelegített sütőben, 180C-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt felvágjuk és megszórjuk porcukorral.



Print Friendly and PDF

4 megjegyzés:

  1. De finomnak néz ki! És jól látom, nálatok sütött a nap??? Hol itt az igazság? :)))

    VálaszTörlés
  2. Én ezt találtam: rántott szilvák,diós derelye rántva, rumos mártással (forrás: A magyar úri család konyhája c.)

    VálaszTörlés
  3. Megcsináltuk. Isteni volt!!!!! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök,hogy ízlett! :)

    VálaszTörlés