Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Fondant / cukormassza

Print Friendly and PDF


Ezt a receptet Margit2 oldalán találtam,és ez alapján készítettem el én is.

Hozzávalók:      kb.:  90dkg

6 ek. víz
1 ek. zselatin (Horváth Rozi)
1 ek. margarin
2ek. méz
kb. 85dkg porcukor
pár csepp mandula aroma

A zselatint a vízben elkeverjük,majd vízgőz felett felmelegítjük és hozzáadjuk a vajat, a mézet és összekeverjük. Egy nagy tálba teszünk 40dkg porcukrot és hozzáadjuk a zselatinos masszát és az aromát. Folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot,addig míg a masszánk már nem ragad a kezünkhöz. Lehet,hogy több vagy kevesebb cukor kell mint amit én megadtam. Fóliába csomagoljuk és hűvös helyre tesszük. Amikor nekiállunk vele dolgozni és nagyon keménynek érezzük akkor margarinos kézzel gyúrjuk át,majd lehet színezni. Én folyékony ételfestékkel színeztem a masszát.








Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése