Ezt a receptet a desszert.eu oldalon találtam.
Hozzávalók:
Tésztához:
50dkg liszt
2,5dl tej
7g élesztőpor
1tk cukor
2tk só
3ek. olaj
A főzéshez:
1.5 evőkanál szódabikarbóna
1.5 l víz
A kenéshez:
1 db tojás
A sós öntethez:
4 evőkanál búzaliszt
2 csapott evőkanál só
kevés víz
A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel jól kidolgozzuk. 10percig állni hagyjuk a tésztát. A tepsit sütőpapírral béleljük,a sütőt előmelegítjük 210 C fokra.A tésztát 20 részre osztjuk,kígyókat sodrunk és perec formára hajtjuk. Egy nagyobb lábasban, a vizet felforraljuk a szódabikarbónával. A
pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tesszük és
mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzzük, majd kiemeljük és a tepsibe
helyezzük. 15 percet pihentetjük őket. Sós öntet: a lisztet, a sóval és annyi vízzel keverjük el, hogy tejföl sűrűségű legyen.
A pereceket megkenjük a felvert tojással és 12percig sütjük. A félig megsült pereceket meglocsoljuk az öntettel, majd visszatesszük a sütőbe még 4-5 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése