Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Tökfőzelék
Hozzávalók:
olaj
1ek liszt
pirospaprika
1 kis fej vöröshagyma
kb 1dl víz
kb 1dl tej
1kg gyalult tök
só
1cs. kapor
2dl tejföl + 1ek liszt
Rántást készítünk. Az olajon a hagymát meg fonnyasztjuk,rátesszük a lisztet és pirítjuk,majd a pirospaprikát. Felöntjük a víz és tej keverékévek és beletesszük a tököt,sózzuk. Ez lehet fagyasztott vagy friss tök is.Mikor félig megpuhult a tök beletesszük a kaport. A legvégén hozzáadjuk a tejfölt. Ha nem elég sűrű a főzelék,akkor a tejfölbe keverhetünk 1ek lisztet és így adjuk a tökhöz. Felforraljuk és tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése