Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Citromos-tárkonyos-tejszínes raguleves
A tárkony nagyon finom ízt ad ennek a levesnek. Hogy még laktatóbb legyen galuskát főzök a levesbe,de készítettem már gombával is. Minden variáció nagyon finom.
Hozzávalók:
40dkg csirkemell vagy sertés hús
1kis fej vöröshagyma
vegamix,só,bors
3db nagyobb répa
3 marék zöldborsó
tárkony
3dl tejszín
citrom és leve
galuska
Olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a darabolt répát és együtt pirítom,majd hozzáadom a kockára vágott húst,és fehéredésig pirítom. Felöntöm vízzel,fűszerezem és főzőm.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadom a zöldborsót is. Belenyomom fél citrom levét és hozzáöntöm a tejszínt is. Majd beleszaggatom a galuskákat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése