Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Töltött paprika
A mi családunkban senki sem szereti ha paprikában van beletöltve a töltelék. Ezért anyukám kitalálta,hogy a paprikát nem töltésre használja, hanem sűrítésre. És így isteni íze lett ennek az egyszerű ételnek.
Hozzávalók:
Gombóchoz: 50dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1db tojás
1csom gyorsrizs
só,bors,pirospaprika
Léhez: 5-6db paprika
1db vöröshagyma
3db nagy paradicsom sűrítmény
só,cukor
A darált húshoz hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, fűszerezzük sóval,borssal ,pirospaprikával. Ezt jól összedolgozzuk majd hozzákeverjük a főtt rizst.
A léhez az apróra vágott hagymát elkezdjük pirítani,majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paprikát,és pirítjuk. Felöntjük vízzel és felforraljuk,majd botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a sűrített paradicsomokat,sózzuk,cukrozzuk. A húsból gombócokat formálunk és a lébe rakjuk. Felforraljuk,levesszük takarékra és 40-50 percig főzzük. Főtt krumplival vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése