Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Brassói aprópecsenye
Az egyik leghíresebb magyar étel,amit nagyon sokféleképpen készítenek. Eredetileg sertés szűzpecsenyéből készítik. Nálunk az egyik nagy kedvenc....persze szaftosan.
Hozzávalók:
70dkg sertéscomb vagy szűzpecsenye
10dkg füstölt szalonna
1kg krumpli
1/2 fej fokhagyma
pirospaprika,só,bors
1-2 ek. paradicsompüré
pici víz
A krumplit meghámozzuk ,és kockákra vágjuk majd bő forró olajban elkezdjük kisütni. A szalonnát kockákra vágjuk és serpenyőben félig kiolvasztjuk(egy kis olajat önthetünk rá),majd a csíkokra vágott húst belerakjuk és gyakori kevergetéssel pároljuk, majd pirítjuk. Sóval ,borssal fűszerezzük. Mikor majdnem kész szórunk rá egy kis pirospaprikát ,belerakjuk a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Egy nagyon kicsi vizet öntünk alá,hogy szaftos legyen. még melegen tányérra adagoljuk a krumplival és savanyúsággal kínáljuk. Nálunk tejfölös ubisali a nyerő.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése