Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Abárolt szalonna





Az egyik legfinomabb étel amit a párom készít el. Imádom.....

Hozzávalók:

1 nagy db császárszalonna vagy hasaalja vagy toka szalonna
babérlevél
egész bors
piros arany

1/2 fej fokhagyma a vízbe
kb. 1fej fokhagyma a húsra
pirospaprika

A lábast félig megtöltjük vízzel,belerakjuk a babérlevelet a borsot, a piros aranyat, a fokhagymát és a szalonnát és jó sok sót. Fedő alatt,lassú tűzön kb 1órát főzzük,míg puha nem lesz. Ha kész van kihűtjük és megkenjük zúzott fokhagymával majd megszórjuk pirospaprikával. Hűtőben bő egy hétig eláll.

1 megjegyzés: