Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Pavlova torta málnával és pirított dióval


Anna Pavlova, minden idők egyik legnagyobb balerinája. 1881. január 31-én született Szentpéterváron.
Nyolcévesen látott először balettelőadást, s az élménytől lenyűgözve kijelentette: egy nap ő fogja a főszerepet táncolni.Tizennyolc évesen táncolt először a Mariinszkij Színházban, s 1905-ben már prímabalerinaként ünnepelték. Pavlova pályafutása során az egész világot elkápráztatta. 1924-ben A halhatatlan hattyú címmel film is készült róla Hollywoodban, Hollandiában tulipánt, Ausztráliában desszertet neveztek el róla (bár ezt a dicsőséget az új-zélandiak is magukénak követelik).

Hozzávalók:

6db tojásfehérje
30dkg cukor
1ek. ecet
1ek. kukoricaliszt
pici só
1 marék dió
2csomag Aranka krémpor
málna

 A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni a sóval,mikor már elkezd keményedni a hab kanalanként beletesszük a cukrot,legvégül az ecetet és a kukorica lisztet. Kemény fényes habot kapunk. 4.fokozaton bemelegítem a sütőt.utána leveszem 1.fokozatra. A diót serpenyőben megpirítjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk és rajzolunk rá egy 26cm átmérőjű kört. A pirított diót rászórjuk a papírra és ráhalmozzuk habot a tetejére. Szépen egyenletesen elkenjük és a sütőbe tesszük. Kb 1órát sütjük,utána kikapcsoljuk a sütőt és résnyire nyitjuk a sütő ajtót és hagyjuk hogy kihűljön.
A krémport a leírás szerint elkészítjük. A tortát tányérra tesszük és rákenjük a krémet legvégül rátesszük a málnát. Krémpor helyet lehet csinálni tejszínhabbal. Így is Isteni.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése