Burgonya tartalmuk miatt igen értékesek,bár nagyon laktatóak. Jóval kevesebb szénhidrátot tartalmaznak,mint a kizárólag lisztből készült gyúrt tészták. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk és összetörjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a vajat vagy az olajt, a tojásokat és a sót. Az egészet összegyúrjuk ,hogy a tészta egynemű,sima és csomómentes legyen. Cipókat alakítunk ki, megszórjuk lisztel és letakarjuk konyharuhával. Rövid ideig pihentetjük,azután lisztezett deszkán kinyújtjuk és tetszés szerint daraboljuk.
Készíthetünk belőle: Szilvás gombócot,barackos gombócot, nudlit
1kg krumpli
40dkg liszt
1db tojás
1ek olaj
só
Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése