Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Kelkáposztafőzelék fasírttal
Hozzávalók:
Fasírthoz:
50dkg darálthús
1db zsemle
2-3 gerezd fokhagyma
1db tojás
só,bors pirospaprika
petrezselyem
Főzelékhez:
1fej kelkáposzta
2-3db krumpli
só, majoránna, köménymag
liszt
1fej hagyma
olaj
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
bors
1-2dl tejföl
A zsemlét beáztatjuk vízbe. A húst összekeverjük a többi hozzávalókkal és beletesszük a zsemlét. Jól összekeverjük,formázzuk,zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük.
A kelkáposztának a kivágjuk a torzsáját és vékony csíkokra szeleteljük a levelét,a krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Lábasba tesszük a káposztát,a krumplit,fűszerezzük a sóval,majoránnával és a köménnyel,majd felöntjük vízzel,épp hogy ellepje,főzzük. Mikor megfőtt a káposzta rántást készítünk. Az olajban megpirítjuk a hagymát,fokhagymát és beletesszük a lisztet ezt is pirítjuk, utána megszórjuk pirospaprikával kevés hideg vizet öntünk bele,gyorsan elkeverjük és egyből beleöntjük a káposztához. Teszünk bele egy kis borsot és a tejfölt, jól kiforraljuk.....és kész is van.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése