Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Joghurtos gyümölcstorta őszibarackkal


Ezt a sütit az anyukámtól tanultam,gondoltam kipróbálom,ha nem is lett annyira szép,de az íze ugyan olyan lett. Ezt is lehet gyümölccsel variálni,eperrel is nagyon finom.

Hozzávalók:

A tésztához:
3db tojás
3ek porcukor
3ek finomliszt
fél csomag sütőpor
1ek kakaópor
fél dl olaj

A joghurt krémhez:
1 liter gyümölcsös joghurt
3dl tejszín amit habbá verünk
2dob őszibarack konzerv ,amit apró kockákra vágunk,de 2-3db félreteszünk a díszítéshez
1cs zselatinpor (Horváth Rozi)
ízlés szerint cukor
1cs vaníliás cukor

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral,a kakaóval elkeverjük és a cukros tojáshoz adjuk. Az olajat ráöntjük,majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Kerek,kapcsos tortaformát kivajazunk,lisztezünk és beleöntjük a tésztát. Közepes meleg sütőben 18-20 percig sütjük.
A zselatint kevés vízben feloldjuk,felforraljuk majd kicsit hűtjük. Kevés joghurttal elkeverjük,majd egy nagy tálban az előkészített hozzávalókat a tejszínhab kivételével összekeverjük. Legvégül hozzá adjuk a tejszínhabot. Ráöntjük a kihűlt piskótalapra ami a tortaformában van,betesszük a hűtőbe félig megdermesztjük (ne legyen folyós). Addig felszeleteljük a félretett gyümölcsöket és díszítjük a tortát. Zselatinnal átkenjük a gyümölcsök tetejét. 3-4 órára a hűtőbe tesszük,de jobb ha egész éjszakaára ott hagyjuk. Tálalás előtt a tortaformát óvatosan körbevágjuk,tálra tesszük és lepattintjuk a tortaforma szélét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése