Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Sült csirke zöldség ágyon
Isteni sült csirke,kívül ropogós,belül omlós. A vele sült zöldségekből finom mártást készítünk.
Köretnek lehet hozzá készíteni sült krumplit,párolt rizst.
Hozzávalók:
Csirke
só,bors
4-5db sárgarépa
4-5db fehérrépa
1-2db vöröshagyma
1fej fokhagyma
2-3db krumpli
1db piros kaliforniai paprika
olaj
1ek liszt
1ek vaj
A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,besózzuk,borsozzuk. A zöldségeket megpucoljuk,megmossuk és felvágjuk nagyobb darabokra. Sütőt előmelegítjük és levesszük 1.fokozatra. A tepsibe kevés olajat teszünk ,belerakjuk a zöldségeket és a tetejére rárakjuk a csirkét. Lefedjük alufóliával és a sütőbe tesszük, 2-3 órán keresztül sütjük. Az utolsó 1órában levesszük a fóliát és anélkül sütjük. Amikor elkészült a csirkét kivesszük a sütőből,a zöldségeket és lisztet lábasba öntjük és kézi turmixal pépesítjük. Beletesszük a vajat és összeforraljuk. Pikánsabb íz kedvéért önthetünk bele 1dl fehérbort.
A csirkét szétvágjuk és tányérunkba rakva ráöntünk a mártásból.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése