Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Kakaós-fahéjas csiga




Az örök sláger,nálunk mindenki imádja. Ez a változat most Graham lisztből készült,ami adott a tésztának egy kis diós ízt. De még így is elfogyott egy szempillantásra.

Hozzávalók:


A tésztához:

50dkg Graham liszt
1cs szárított élesztő
1 csipet só
reszelt narancshéj,citromhéj
10dkg cukor
1cs vaníliás cukor
2dl langyos tej
1db tojás
12dkg olvasztott vaj

Töltelék:
20-25dkg ráma kocka
ízlés szerint keserű kakaó és fahéj
kb 2-3 ek cukor



A lisztet,az élesztőt, a sót, narancshéjat,a citromhéjat a cukrot,és a vaníliás cukrot összekeverjük. A langyos tejet, a tojást és az olvasztott vajat hozzáadjuk és az egészet elektromos robotgép dagasztó lapátjával jól összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen kb. 40percig kelesztjük. A vajat kikeverjük a cukorral,elfelezzük és az egyikbe belekeverjük a kakaót a másikba a fahéjat. A megkelt tésztát belisztezett nyújtódeszkán kb 50x40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Az egyik felére rákenjük a fahéjas vajat a másikra a kakaósat. A tésztát hosszában lassan feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük 2ujjnyi távolságra egymástól,mert még megnőnek. Előmelegített sütőben 3.fokozaton készre sütjük. 2-3 tepsivel lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése