Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Meggyes pite
Hozzávalók:
60dkg liszt
30dkg ráma kocka
15dkg porcukor
1db tojás
1dl tej
1ek. tejföl
1cs. sütőpor
pici só
fahéj
citromhéj
1db tojássárgája a kenéshez
Töltelék:
2kg meggy
15-20kg cukor
pici fahéj
2-3 ek. vaníliás pudingpor(főzős)
A lisztet összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk a vajjal,azután hozzáadjuk a többi alapanyagokat és jó alaposan összegyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. A meggyet megmossuk,kimagozzuk,beleöntjük egy edénybe és hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk,2-3 percig főzzük,levesszük takarékra, és ekkor hozzáadjuk a fahéjat és a pudingport felforraljuk,be kell sűrűsödnie. Kevergetve langyosra hűtjük. A tésztát elfelezzük,az egyik felét kinyújtjuk 35x37 cm-es téglalappá. Én ekkora tepsibe sütöttem. A tésztával kibéleljük a tepsit, ráöntjük a meggyet,majd a maradék tésztát is kinyújtjuk és rátesszük a meggyre. Villával megszurkáljuk a tetejét és lekenjük tojássárgájával. Közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése