Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Borsikafű (csombor)
Régen ismert fűszernövény,borsos aromája miatt a diétás konyhában a bors helyettesítésére is használják. Óvatosan alkalmazzuk mert erős ízétől keserű lehet az étel. Csökkenti a bab felfújó hatását,de a káposzta,a krumpli,a gomba fűszere is. Felhasználható még kolbászok,vadpácok,mártások,majonéz,ecetes és vize uborka készítésekor. Gyomorerősítő,görcsoldó és étvágygerjesztő hatása van. Külsőleg erősítő, frissítő fürdőkben használják.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése