Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Őszibarackos rácsos pite
Hozzávalók:
60dkg liszt
30dkg ráma kocka
15dkg porcukor
1db tojás
1dl tej
1ek. tejföl
1cs. sütőpor
pici só
fahéj
citromhéj
1db tojássárgája a kenéshez
Töltelék:
kb. 0,5kg őszibarack
barack lekvár
fahéj
Tojás a tetejére
A lisztet összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk a vajjal,azután hozzáadjuk a többi alapanyagokat és jó alaposan összegyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. A barackot megmossuk,kimagozzuk és cikkekre vágjuk,majd megszórjuk fahéjjal és óvatosan összekeverjük a kezünkkel. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk ujjnyi vastagra és a tepsibe rakjuk,megkenjük lekvárral és barackokat szépen rátesszük a tetejére. A maradék tésztából elkészítjük a rácsokat,majd tojással lekenjük a tésztát. Közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük.Porcukorral megszórjuk a tetejét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése