Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Gyümölcsleves
Ahogy elkezd melegedni az idő,egyre gyakrabban készül gyümölcsleves. Most meggyes-almás leves készült.
Hozzávalók: 5l-es lábashoz
1üveg magozott meggybefőtt (ha van akkor 1/2kg friss meggy)
2-3db alma
gyümölcscukor ízlés szerint
1/2citrom leve és egy kis darab citromhéj
fahéj
szegfűszeg
só
1dl tejföl
2ek liszt
A tejföl és a liszt kivételével mindent a lábosba rakunk,majd felöntjük vízzel,és felforraljuk. Mikor felforrt levesszük takarékra,és a tejfölben elkeverjük a lisztet,majd levest adagolunk a tejfölhöz,hogy az is meleg legyen,majd beleöntjük az egészet a levesbe. Forralunk rajta egyet és kész is. melegen,langyosan és hidegen is fogyasztható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése