Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Mákos-diós legyező
Hozzávalók:
50dkg liszt
1,8dl langyos tej
1,5gk élesztő
1ek cukor
15dkg puha margarin
1cs vaníliás cukor
csipet só
1db tojás
Töltelék:
20dkg darált mák vagy dió (vagy 10dkg mák és 10dkg dió)
1ek zsemlemorzsa
citromhéja,narancshéja
1cs vaníliás cukor
5dkg cukor
2ek tej
fahéj
Tésztára:
10dkg olvasztott vaj
1db tojás
Az élesztőt a tej felével és a cukorral elkeverjük és felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba rakjuk,majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk,és duplájára kelesztjük. A töltelékhez csak összekeverjük a hozzávalókat. A megkelt tésztát két részre osztjuk, kb. 30x35cm-es,4mm vékony tésztát nyújtunk,majd hosszában kettévágjuk és megkenjük vajjal,és a töltelék felével. A tésztát hosszában szorosan feltekerjük. Ezt megismételjük a többi tésztával. A rudakat 10-15percig kelesztjük,majd lekenjük tojással és 6-6 egyenlő részre vágjuk. A darabokat vágjuk be 4-5 helyen,tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kissé nyomjuk szét a vágásoknál,hogy kinyíljanak legyező alakban. 170C-os sütőben10-12perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése