Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Márványos meggyes lepény
Hozzávalók:
Tésztához:
18ek liszt
13ek cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj
2ek. kakaó
60dkg meggy
fahéj
A vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
A tésztát elfelezzük és az egyik részbe belekeverjük a kakaót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe először a világos tésztát öntjük,majd lassan a kakaós tésztát is össze vissza rácsurgatjuk. Villával egy kicsit el lehet keverni. A kimagozott meggyet egy kicsi fahéjjal összekeverjük és a tésztába potyogtatjuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. 180C-on 20-25perc. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nyami :) Imádom a meggyes sütiket!
VálaszTörlésNagyon csodásan fest, és rengeteg meggy van benne, úgy az igazi:)
VálaszTörlésKöszönöm,fini is volt :)
VálaszTörlés