Hozzávalók:
Piskótához:
18ek liszt
13ek gyümölcs cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj
1/2kg szilva
fahéj
A piskótához a vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
Tepsit kivajazunk alul és beleöntjük a tésztát.A szilvát apró kockákra vágjuk, és egy kiskanál fahéjjal összekeverjük. A tésztába beledobáljuk a szilvát, és előmelegített sütőben, 180C-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt felvágjuk és megszórjuk porcukorral.
De finomnak néz ki! És jól látom, nálatok sütött a nap??? Hol itt az igazság? :)))
VálaszTörlésÉn ezt találtam: rántott szilvák,diós derelye rántva, rumos mártással (forrás: A magyar úri család konyhája c.)
VálaszTörlésMegcsináltuk. Isteni volt!!!!! :))
VálaszTörlésNagyon örülök,hogy ízlett! :)
VálaszTörlés