Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Csörögefánk / Forgácsfánk


Imádom ezt a fánkot,nem tudok belőle eleget sütni :)  Gyorsan készen van,mivel nem kell keleszteni,csak összegyúrni,nyújtani,sütni! Lekvárral és fahéjas porcukorral Isteni!  :)

Hozzávalók:

50dkg liszt
15dkg vaj
3db tojás sárgája
5dkg gyümölcs cukor
1tk só
1cs. sütőpor
2-3 ek. rum vagy pár csepp aroma
2dl tejföl

A hozzávalókat egy nagy tálban jól összegyúrjuk,hogy egynemű tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk,olyan 3mm-re,és trapézokra vágjunk derelye vágóval,és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Az egyik sarkát áthúzzuk a nyíláson. Bő,forró olajban kis adagokban aranybarnára sütjük a fánkokat. Lekvárral és porcukorral kínáljuk.





2 megjegyzés:

  1. Óhhh, imádom, de ezer éve nem ettem. Itt az ideje nekiállni, vagy legalább beiktatni...:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is imádom,de sajnos mi is ritkán eszünk ilyet :)

      Törlés