Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Moszkauer - Narancsgrillázs lepény
Az egyik legfinomabb cukrász édesség. Nagyon egyszerű az elkészítése,érdemes sokat készíteni belőle mert nagyon gyorsan fogy :)
Hozzávalók:
10dkg dió
10dkg narancshéj
7dkg gyümölcscukor vagy 10dkg kristálycukor
5dkg vaj
1dl tejszín
1ek liszt (púpozott)
15-20dkg étcsoki + 1ek olaj
A diót és a narancshéjat ledaráljuk vagy aprítjuk,és lábasba rakjuk. Hozzáadjuk a cukrot ,a vajat,a tejszínt és felforraljuk,majd beletesszük a lisztet jól eldolgozzuk és forraljuk. Teljesen kihűtjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk 2-3 cm távolságba,mert szétterülnek. A tetejét egy vizes kiskanállal lenyomkodjuk. 200C-os sütőben 5-8perc alatt megsütjük. Akkor jó ,mikor a széle barnulni kezd,folyamatosan figyeljük,mert gyorsan barnul. A sütőből kivéve egy kicsit várunk ,mert lágy még. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és belekeverjük az olajat. A kihűlt korongok alját belemártjuk a csokiba és hagyjuk megdermedni. Jól záródó dobozban sokáig eláll.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hát ez nagyon szuper, kár hogy a bébi mellett nincs időm, mert azonnal kipróbálnám!
VálaszTörlésKöszi,ez tényleg nagyon finom. Kitartás,még egy-két hónap és erre is lesz időd :) puszi nektek
Törlés