Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Rántott gomba tartárral és petrezselymes rizzsel
Nagyon szeretem a rántott gombár,főleg így hogy a panír tojás nélkül készül. Észre sem lehet venni,hogy nincs benne tojás.
Hozzávalók:
0,5 dkg champion gomba
víz
liszt
só,bors
zsemlemorzsa
2csom. zacskós rizs
1csom. petrezselyem
Tartár:
4dl tejfől
1tk.mustár
kb. 4ek. majonéz
Só,bors,cukor
1/2 fej vöröshagyma vagy újhagyma apróra vágva
A gombát megpucolom és besózom. Kevés vizet összekeverem a liszttel,palacsinta sűrűségű legyen,sózzuk,borsozzuk. A gombákat belemártjuk a tésztába majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. A rizst kifőzzük. Petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk és a rizshez keverjük.
A tartárhoz a hozzávalókat összekeverjük,ízlés szerint ízesítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése