Rakott kelkáposzta |
Rakott kelkáposzta |
Hozzávalók:
1db közepes kelkáposzta
vaga-mix
só
majoranna
60dkg darált hús
olaj
1fej vöröshagyma
pirospaprika,só,bors
majoránna
köménymag
2cs. gyors rizs
tejföl
A káposztát vékony csíkokra vágjuk,vizet forralunk amibe sót,vegetát és majoránnát teszünk. A káposztát félig megfőzzük a vízben. Megfőzzük a rizst. Olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk és rátesszük a húst,a pirospaprikát,sót,majoránnát,köménymagot és egy kis vizet,ezt főzzük,majd összekeverjük a rizzsel. Közepes tepsibe belerakjuk a káposzta felét,erre jön a rizses darált hús és a káposzta másik fele. Ezt vékonyan megkenjük a tejföllel és meleg sütőben fél óra alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése