Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Rigó Jancsi torta







Hozzávalók:    28cm-es formához

Kakaós piskóta:

4db tojás
20dkg cukor
20dkg liszt
1cs. sütőpor
4ek.víz
2ek.kakaópor

Krém:

7dl tejszín ,én ezt használtam: Hulala (behűtött)
40g kakaópor
1-2 ek. rum aroma
1ek. zselatin (Horváth Rozi)
ízlés szerint cukor,de a Hulalában van cukor
15dkg étcsoki + pici olaj

 A tojások fehérjét a cukor felével habosra keverjük. A sárgáját a cukor másik felével kikeverjük és kanalanként hozzáadjuk a vizet,mikor mát habos krémet kaptunk akkor belekeverjük a kakaót, a lisztet a sütőporral és a habot. A forma alját kivajazzuk, kilisztezzük  és beleöntjük a masszát. 180C-on kb. 30percig sütjük. Kihűtjük,majd kettévágjuk.
 A zselatint 4ek forró vízzel elkeverjük. A tejszínt felverjük,mikor már kemény akkor habverővel óvatosan belekeverjük a kakaóport,a rumaromát és a zselatint. Megtöltjük a piskótát,majd olvasztott csokoládéval leöntjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése