Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Rigó Jancsi torta
Hozzávalók: 28cm-es formához
Kakaós piskóta:
4db tojás
20dkg cukor
20dkg liszt
1cs. sütőpor
4ek.víz
2ek.kakaópor
Krém:
7dl tejszín ,én ezt használtam: Hulala (behűtött)
40g kakaópor
1-2 ek. rum aroma
1ek. zselatin (Horváth Rozi)
ízlés szerint cukor,de a Hulalában van cukor
15dkg étcsoki + pici olaj
A tojások fehérjét a cukor felével habosra keverjük. A sárgáját a cukor másik felével kikeverjük és kanalanként hozzáadjuk a vizet,mikor mát habos krémet kaptunk akkor belekeverjük a kakaót, a lisztet a sütőporral és a habot. A forma alját kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a masszát. 180C-on kb. 30percig sütjük. Kihűtjük,majd kettévágjuk.
A zselatint 4ek forró vízzel elkeverjük. A tejszínt felverjük,mikor már kemény akkor habverővel óvatosan belekeverjük a kakaóport,a rumaromát és a zselatint. Megtöltjük a piskótát,majd olvasztott csokoládéval leöntjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése