Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Rakott krumpli darálthússal
Hozzávalók:
1-1,5kg krumpli
6db főtt tojás
50dkg darált hús
1 nagy doboz tejfől
1db nyers tojás
só,bors,pirospaprika
4gerezd fokhagyma
1kis fej vöröshagyma
2ek paradicsompüré
majoránna,köménymag
10-15dkg sajt
A krumplit héjában megfőzzük,majd meghámozzuk. A 6db tojást megfőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk egy kis olajban,majd rányomjuk a fokhagymát. Elkeverünk benne egy kis pirospaprikát és rátesszük a darált húst. Fehéredésig keverjük majd sózzuk ,borsozzuk, rátesszük a fűszereket és a paradicsompürét. Egy kis ideig főzzük. A tejfölben elkeverjük a nyers tojást,sózzuk,borsozzuk. Egy nagy tepsibe a krumpli felét belekarikázzuk,sózzuk. Rákarikázunk 3db tojást és meglocsoljuk a tejföllel,majd rátesszük a darált húst. Erre jön még egy réteg tojás (3db),és tejföl,majd a többi krumpli. Sózzuk és ráöntjük a maradék tejfölt és ráreszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben 180-190C-on 30percíg sütjük. Amíg a teteje nem lesz szép barna. Tejföllel,savanyúsággal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése