Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.
A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.
Oldalak
Tartalom
Ízek és illatok
Jó tudni
Túrógombóc
Hozzávalók:
40dkg túró
10dkg búzadara
2db tojás
só
1cs. vaníliáscukor
citromhéja
Zsemlemorzsa
tejfől
porcukor
A túrót összekeverjük a búzadarával,a tojással,a sóval,a vaníliás cukorral,a citromhéjjal.
1 órát hűtőben pihentetjük. Utána vizes kézzel gombócokat készítünk,és forrásban lévő vízben kb.15percig főzzük. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk és beleforgatjuk a gombócokat. tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése