Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Gyros tzatzikivel




Hozzávalók:

60dkg pulyka vagy csirke mell
bolti pita
1cs. Kotányi  gyros fűszerkeverék

Tzatziki:

1 nagy doboz joghurt
1db nagyobb kígyó uborka
só,bors
3-4 gerezd
citromlé

Saláta:

1 fej saláta
paradicsom
lila hagyma
feta sajt

A húst felcsíkozzuk és befűszerezzük a Kotányi fűszerrel,öntünk rá egy kis olajt és állni hagyjuk. Majd kevés olajon megpirítjuk.
Az uborkát meghámozzuk , kis lyukú reszelőn lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A joghurtot elkeverjük a sóval,borssal,zúzott fokhagymával és citromlével,majd belekeverjük az uborkát. A saláta leveleket megmossuk és összetépkedjük,a paradicsomot kockákra vágjuk,a hagymát félbevágjuk és felszeleteljük,a sajtot kockázzuk.
A pitának a tetejét levágjuk és rétegezzük bele a salátát, az öntetett, a húst. A pita mellé salátát vagy sült krumplit kínálunk. Aki erősebben szereti az tehet az öntetbe egy kiskanál Erős Pistát.


1 megjegyzés: