Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Csíkos kalács





Nagyon mutatós kalács. A hozzávalók ugyan azok mint a már felrakott foszlós kalács receptje
Csak a végén még kell bele 1-2 ek. cukrozatlan kakaópór.

Az elkészítésében annyi a változás,hogy a bekevert tésztát elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót,majd kelesztjük. A megkelt tésztákat egyenként kinyújtjuk és fehér tésztára rátesszük a kakaósat,majd feltekerjük. Ismét kelesztjük,majd lekenjük tejjel és előmelegített sütőben készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése