Végre sikerült! Nagyon sok receptet próbáltam ki,de semelyik sem volt olyan amilyet én szerettem volna. Így a jól bevált receptemmel kezdtem kísérletezgetni és megszületett ez a nagyon finom rozskenyér :) Most már csak ilyet sütök. Több nap múlva is puha marad.
Hozzávalók:
25dkg
kenyérliszt
15dkg
fehér rozsliszt
10dkg
teljes kiőrlésű rozsliszt
3dl
langyos víz
2ek.
olaj
1ek.
só
2,5dkg
élesztő
köménymag
1ek
burgonyapehely (elhagyható)
1kk.
cukor (nem xilit)
Ezt
mind egy tálba beleöntjük és dagasztjuk. kb 1órát kelesztjük langyos
helyen,majd formázzuk. Sütőpapírral bélelt formába tesszük,bevágjuk a tetejét
és még ½ órát kelesztjük.Én most már gyümölcskenyér formában sütöm. Sütés előtt lekenjük vízzel. 170-180C-on
30-35perc alatt készre sütjük. Rácsra téve és konyharuhával letakarva
kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése