Hozzávalók:
Piskótához:
18ek liszt
13ek cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj
Krém:
2cs. gesztenye massza
5dl tejszín
3ek cukor
2cs. habfixáló
1kk. rumaroma
keserű kakaópor
A piskótához a vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
Tepsit kivajazunk alul és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 3.fokozaton 30-35perc alatt készre sütjük. Ha kész kihűtjük és félbe vágjuk. A krémhez a gesztenyét villával összetörjük,beleöntjük a tejszínt és lassan összekeverjük,majd robotgéppel elkezdjük keverni és közben beletesszük a cukrot,a rumot és a habfixálót,majd kemény habbá keverjük. A piskótára rákenjük a krémet és rátesszük a tetejét,majd megszórjuk keserű kakaóval. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Hmmm... nagyon jól néz ki. Jöhetne egy szép nagy kocka :)
VálaszTörlésKöszönöm,gyorsan el is fogyott :)
Törlés