Hozzávalók:
60dkg liszt
1db sütőpor
7dkg cukor
1 citrom héja
15dkg zsír vagy ráma
1db tojás
2dl tejföl
Töltelék:
2kg alma
15dkg cukor
fahéj
3ek zsemlemorzsa
1db tojás a kenéshez
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük,a cukorral és a fahéjjal péppé főzzük.
Ha kihűlt belekeverjük a zsemlemorzsát.
A tésztának valókat összegyúrjuk (a vajat el lehet morzsolni előtte a liszttel) 2 részre osztjuk és kinyújtjuk.
Az egyik felét a tepsibe terítjük,az almát a tésztára borítjuk és egyenletesen elkenjük,majd rátesszük a tészta másik felét. Megszurkáljuk és tojással megkenjük.
Gáz sütőben 3-on aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése