Oldalak
▼
Rizses hús
Hát igen a rizses hús.......ez nálam örök bosszankodás volt,mert bárhogyan csináltam sehogy sem sikerült. A rizs vagy puha volt vagy kemény. Így hát feladtam a próbálkozást és mostantól a rizses húst gyors rizzsel csinálom. Szerencsére az íze ugyan olyan mint amilyennek lennie kell :)
Hozzávalók:
50dkg sertéshús
1-1db paradicsom és paprika
só,bors,köménymag
pirospaprika,olaj
1nagy fej vöröshagyma
1kis doboz paradicsompüré
2csomag gyorsrizs
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk,rászórjuk a pirospaprikát,elkeverjük majd felöntjük egy kicsi vízzel. Zsírjára pirítjuk,majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük egy pici vízzel. A paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk és a húshoz adjuk,majd fűszerezzük. Készre főzzük és a végén beletesszük a paradicsompürét majd átforraljuk. A rizst félig megfőzzük vízben majd a pörkölthöz adjuk és együtt főzzük egy rövid ideig. Savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése