Oldalak

Mézeskalács szán sablon és recept




Mézeskalács recept:

60dkg liszt
10dkg porcukor
30dkg ráma kocka
2db tojássárgája
20dkg méz
2kk. szódabikarbóna
1/2 cs. mézeskalácsfűszer

Lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagokat és összegyúrjuk.
3órát állni hagyjuk a hűtőben. Pihenés után elfelezzük
a tésztát és belisztezett deszkán vékonyra
2mm-re nyújtjuk. A sablont kivágjuk,rátesszük a
tésztára és körbevágjuk. Figyeljünk,mert
valamelyikből 2db-ot kell kivágni. A szánnál és a szarvasnál kivágás után,1-1 db-ot fordítsunk meg és így sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk,a tetejét megkenjük egész tojással,és 200 fokon
5-6perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk,mert hamar megég!!

Sütés után díszítjük és ragasztjuk.

Ragasztáshoz,díszítéshez:

2db tojásfehérje
30dkg porcukor
kicsi citromlé

A tojásfehérjét habbá verjük,majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot,majd a citromlét.
Nylon zacskóba töltjük,és kicsi lyukat vágunk rá.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése