Oldalak
▼
Rántott gomba tartárral és petrezselymes rizzsel
Nagyon szeretem a rántott gombár,főleg így hogy a panír tojás nélkül készül. Észre sem lehet venni,hogy nincs benne tojás.
Hozzávalók:
0,5 dkg champion gomba
víz
liszt
só,bors
zsemlemorzsa
2csom. zacskós rizs
1csom. petrezselyem
Tartár:
4dl tejfől
1tk.mustár
kb. 4ek. majonéz
Só,bors,cukor
1/2 fej vöröshagyma vagy újhagyma apróra vágva
A gombát megpucolom és besózom. Kevés vizet összekeverem a liszttel,palacsinta sűrűségű legyen,sózzuk,borsozzuk. A gombákat belemártjuk a tésztába majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. A rizst kifőzzük. Petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk és a rizshez keverjük.
A tartárhoz a hozzávalókat összekeverjük,ízlés szerint ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése